Термопомпи Въздух Вода

Основните два вида модерни термопомпи в днешно време са термопомпи вода вода и термопомпи въздух вода.

Тези наименования означават, че тези машини "изпомпват" акумулирана топлина от различна околната среда и с нея захранват консуматор нуждаещ се от топла вода .

И при двата вида, тези термопомпи "изпомпват" определено количество топлина от водата или въздуха и после връщат в околната среда същата вода или въздух, но с по-ниска температура. Тази разликата в температурите се събира от фреона в машината, посредством компресора и се пуска под много високо налягане до консуматора на топлинна енергия - водно подово отопление, радиатори, бойлери, големи водосъдържатели, буферни съдове и др.

От характера на двата различни природни топлинни акумулатора( вода и въздух), от които взимаме топлината, се явяват големите разлики в реализацията на двата типа термопомпи. 

Термопомпи, Термопомпа, Термопомпи Вода ВодаТермопомпи Вода Вода:

Необходимо да се направи успешен сондаж за подпочвени води, в близост до обекта за отопление с термопомпа. При положение, че се установи наличието на подходящи подпочвени води и се направи успешен сондаж е необходимо да се потопи в подпочвената вода сондажна помпа, която винаги ще циркулира водата през себе си, за да не бъде заровена от наносите на подпочвените води. Тези помпи работят постянно и обикновено мощността им е между 500-1000W.

Останалата част от техниката е сходна с тази при термопомпите въздух вода.

Термопомпи, Термопомпа, Термопомпи Въздух ВодаМонтаж на Термопомпи Въздух Вода:

Монтажът на този тип термопомпи е всъщност доста по-евтин и надежден, спрямо другия тип. При термопомпи въздух вода се използва топлинната енергия съхранена във въздуха, който е навсякъде, което означава, че вместо да правим сондажи и да потопяваме скъпи и мощни сондажни помпи имаме един или няколко вентилатора, на машината, които провокират по-мощен поток на въздух през нея. Вентилаторите харчат много по-малко електрическа енергия от която и да е сондажна помпа. 

Само с тази основна разлика, която и да е термопомпа въздух вода, спестява около 1kWh електрическа енергия при една и съща мощност на компресорите. Това е огромна разлика.

Възможността да бъдат монтирани на апартамент, който представлява отделна част от обща кооперация/блок също накланя везните в полза на термопомпите въздух вода.

Екипът на www.SolarBG.net предлага основно термопомпи въздух вода, защото опитът ни е показал, че технологията и удобството им на монтаж превъзхожда технологията и условията за добрата работа при термопомпи вода вода.

Термопомпите въздух вода, които предлагаме са инверторни, което означава, че могат да работят в изключително икономични режими, като автоматично променят мощността си. Това води до по-икономична и дълготрайна работа на машините.

Инверторни Термопомпи Въздух-Вода за Автоматично Отопление

Характеристики на нашите нови модели инверторни термопомпи въздух вода, които предлагат икономично отопление на ток. С помощта на правилната инверторна термопомпа ще получите целогодишно решение за неангажиращо ефективно отопление.МОДЕЛИ МОЩНОСТ ЗАХР. ИЗХ. ЕН. kW ВХ. ЕН. kW SCOP ЦЕНА
Термопомпа 24kW HP1F24 DC Inverter
24kW
1Ph, 230V~, 50Hz
1.9 - 24.1
0.5 - 7.2
4.1
8999 лв
Термопомпа 20kW HP1F20 DC Inverter
20kW
1Ph, 230V~, 50Hz
1.2 - 19.8
0.5 - 6.4
4.2
7999 лв
Термопомпа 12kW HP1F12 DC Inverter
12kW
1Ph, 230V~, 50Hz
2.0 - 12.2
0.6 - 3.8
4.1
5499 лв