Термопомпи Въздух Вода

Основните два вида модерни термопомпи в днешно време са термопомпи вода вода и термопомпи въздух вода.

Тези наименования означават, че тези машини "изпомпват" акумулирана топлина от различна околната среда и с нея захранват консуматор нуждаещ се от топла вода .

И при двата вида, тези термопомпи "изпомпват" определено количество топлина от водата или въздуха и после връщат в околната среда същата вода или въздух, но с по-ниска температура. Тази разликата в температурите се събира от фреона в машината, посредством компресора и се пуска под много високо налягане до консуматора на топлинна енергия - водно подово отопление, радиатори, бойлери, големи водосъдържатели, буферни съдове и др.

От характера на двата различни природни топлинни акумулатора( вода и въздух), от които взимаме топлината, се явяват големите разлики в реализацията на двата типа термопомпи. 

Термопомпи, Термопомпа, Термопомпи Вода ВодаТермопомпи Вода Вода:

Необходимо да се направи успешен сондаж за подпочвени води, в близост до обекта за отопление с термопомпа. При положение, че се установи наличието на подходящи подпочвени води и се направи успешен сондаж е необходимо да се потопи в подпочвената вода сондажна помпа, която винаги ще циркулира водата през себе си, за да не бъде заровена от наносите на подпочвените води. Тези помпи работят постянно и обикновено мощността им е между 500-1000W.

Останалата част от техниката е сходна с тази при термопомпите въздух вода.

Термопомпи, Термопомпа, Термопомпи Въздух ВодаМонтаж на Термопомпи Въздух Вода:

Монтажът на този тип термопомпи е всъщност доста по-евтин и надежден, спрямо другия тип. При термопомпи въздух вода се използва топлинната енергия съхранена във въздуха, който е навсякъде, което означава, че вместо да правим сондажи и да потопяваме скъпи и мощни сондажни помпи имаме един или няколко вентилатора, на машината, които провокират по-мощен поток на въздух през нея. Вентилаторите харчат много по-малко електрическа енергия от която и да е сондажна помпа. 

Само с тази основна разлика, която и да е термопомпа въздух вода, спестява около 1kWh електрическа енергия при една и съща мощност на компресорите. Това е огромна разлика.

Възможността да бъдат монтирани на апартамент, който представлява отделна част от обща кооперация/блок също накланя везните в полза на термопомпите въздух вода.

Екипът на www.SolarBG.net предлага основно термопомпи въздух вода, защото опитът ни е показал, че технологията и удобството им на монтаж превъзхожда технологията и условията за добрата работа при термопомпи вода вода.

Термопомпите въздух вода, които предлагаме са инверторни, което означава, че могат да работят в изключително икономични режими, като автоматично променят мощността си. Това води до по-икономична и дълготрайна работа на машините.

Инверторни Термопомпи Въздух-Вода за Автоматично Отопление

Характеристики на нашите нови модели инверторни термопомпи въздух вода, които предлагат икономично отопление на ток. С помощта на правилната инверторна термопомпа ще получите целогодишно решение за неангажиращо ефективно отопление.МОДЕЛИ МОЩНОСТ ЗАХР. ИЗХ. ЕН. kW ВХ. ЕН. kW SCOP ЦЕНА
Термопомпа въздух-вода 72kW
72kW
3Ph, 400V~ 50Hz
3,9-72,6
3.0 - 22,6
4.7
34999лв
Термопомпа въздух-вода 48kW
48kW
3Ph, 400V~ 50Hz
3.0 - 48,3
1.0 - 15,2
4.7
21999лв
Термопомпа въздух-вода 24kW
24kW
1Ph, 230V~,/ 3Ph, 400V~ 50Hz
1.3 - 24,3
0,4 - 7.0
4.7
11999лв